مقالات

کابینت پلی اورتان

کابینت پلی اورتان کابینت رنگی کابینت طوسی تولید درب کابینت رنگی پلی اورتان و پولیشی

کابینت پلی اورتان

کابینت پلی اورتان  نتیجه تلاش، تحقیق و خلاقیت زیادی است که در طول سالهای طولانی به دست آمده است. به کار گیری رنگ های پلی اورتان برای پوشش چوب باعث شده تا در حال حاضر به عنوان یک انقلاب مهم در دکوراسیون به آن توجه شود.

پوشش رنگ پلی اورتان می تواند فرسودگی کابینت های آشپزخانه را کاهش دهد، به ظاهر جذاب آنها کمک کند و عمر کابینت ها را افزایش دهد. پلی اورتان روی چوب و  ام دی اف خام بهترین عملکرد را دارد اما می توان آن را مستقیماً روی سطوح رنگ شده نیز استفاده کرد.

وقتی رنگ پلی اورتان استفاده می شود، در واقع قطعه را در پوشش پلاستیکی آب بندی می کنیم. پلی اورتان یک پلاستیک بسیار سخت است که هر چیزی به سختی می تواند در آن نفوذ کند. پوشش رنگ پلی اورتان نسبتاً سریع خشک می شود و در برابر مواد شیمیایی و آب مقاوم است.

علاوه بر ویژگی های بالا، پوشش پلی اورتان به صورت مات، براق و نیمه براق قابل اجرا بر روی سطوح مختلف است. این ویژگی ها توجه متخصصان را به خود جلب کرده است و باعث شد تا تولیدکنندگان برای استفاده از این نوع رنگ در مصنوعات چوبی تلاش کنند.

هر چند بر اساس ویژگی های منحصر به فرد پلی اورتان، کار با آن را به نظر ساده نشان می دهد ولی در واقعیت نیاز به دانش، تخصص و تلاش زیادی دارد.

ماهیت پلی اورتان

هنگامی که پلی ال با دی ایزوسیانات یا پلیمریک ایزوسیانات در حضور کاتالیست واکنش دهد، پلی یورتان یا پلی اورتان تشکیل می‌شود. پلی یورتان‌ها مواد ترموست هستند یعنی نمی‌توانند مانند ترموپلاستیک‌ها دائما ذوب شوند و به محصول جدید تغییر شکل دهند.

فرمول شیمایی پلی اورتان در سال ۱۹۳۷ در آزمایشگاه شرکت تحقیقاتی بایر توسط دکتر اوتو بایر Dr.OTTO Bayer  اختراع شد. ترکیب پلی اورتان هنگامی که این دکتر به دنبال تحقیق بر روی پلیمر دیگری بود کشف شد. با گذشت سال‌ها شیمی پلی اورتان به یکی از هیجان انگیزترین شاخه‌های شیمی پلیمر تبدیل شد که کمک زیادی به ساختن بسیاری از محصولات روزمره زندگی ما مانند مبلمان و کوسن، عایق‌های ساختمانی، عایق لوازم خانگی و الاستومترهای با دوام در بخش‌های صنعتی و غیره شد.

ویژگی های رنگ پلی اورتان

  • خشک شدن سریع رنگ پلی اورتان
  • مقاومت بالا در برار سایش و ضربه
  • مقاومت بالا در برابر نور خورشید، آب و مواد شیمیایی
  • مقاومت بالا نسبت به گچی شدن رنگ
  • مقاومت در برابر اسید، باز، روغن‌های صنعتی و شیمیایی

در چه مواردی از رنگ پلی اورتان استفاده می شود؟

  • استفاده از رنگ های کفپوش پلی اورتان در بیمارستان ها، آزمایشگاه ها و محیط های بهداشتی
  • استفاده روی سطوح فلزی مانند پل ها، تانکرها و کشتی ها
  • استفاده به عنوان لایه نهایی روی پوشش های حفاظتی اپوکسی
  • استفاده در ماشین آلات کشاورزی
  • نرده های آهنی با کیفیت بالا
  • مبلمان های فلزی مخصوص برای استفاده در فضای باز
  • قطعات خودرو با کیفیت بالا
  • کابینت رنگی پلی اورتان

کابینت پلی اورتان حداقل جذب را در مقایسه با کابینت های دیگر داراست.

آماده سازی برای تولید کابینت پلی اورتان آشپزخانه

قبل از استفاده از پلی اورتان، مراحل آماده سازی یا از بین بردن زبری ها و نقایص سطح انجام می شود. خیلی مهم است که قبل از پاشش بتوانیم سطحی بسیار صاف و یکدست به وجود آوریم و این مرحله شاید ساعت ها زمان ببرد. گاهی مواقع لازم است تا زیرسازی در چند مرحله انجام گیرد.

 این مراحل ممکن است شامل استفاده از پاک کننده رنگ، سنباده زدن و بتونه کاری و حتی آب بندی باشد. همه این موارد باید به مرور اتفاق افتد و لازم است تمام سطح قبل از پاشش به خوبی گردگیری شه و تمیز شود.

پاشش رنگ پلی اورتان

پاشش رنگ به شدت کار پیچیده و حساسی است. پلی لاتکس موجود در رنگ پلی اورتان باعث می شود تا این رنگ به سرعت باعث انسداد روزنه های دستگاه های پاشش شود. در گذشته رنگ آمیزی به صورت دستی و با استفاده از برس و قلم مو انجام می گرفت اما امروز با استفاده از تکنولوژی روز این کار با استفاده از دستگاه های خاص و ویژه ای انجام می شود. ان تکنولوژی هزینه های بالایی دارد و یونیکالر موفق شده است تا از این دانش فنی به روز بهره مند باشد. بهره برداری از امکانات و تجهیزات اروپایی باعث می شود تا کیفیت پاشش چند برابر افزایش یابد.

پاشش حداقل به سه لایه پلی اورتان نیاز دارند. اولین مرحله رنگ به عنوان پوشش هنده کار می کند. لایه دوم به عنوان یک پوشش اولیه کار می کند و لایه سوم به عنوان پوشش نهایی در نظر گرفته می شود.

کابینت پلی اورتان کابینتی است که از چوب یا MDF ساخته می شود و با پلی اورتان رنگ می شود

کابینت پلی اورتان کابینت رنگی کابینت سفید طوسی کابینت آبی

تنوع رنگ کابینت پلی اورتان

اصولا رنگهای موجود در جهان هستی تعدادبسیار بسیار بالایی هستند. حتما شنیده اید نمایشگرهای با 16 میلیون رنگ یا حتی بالاتر. اما در مورد رنگ های نمایشگرها با رنگهای طبیعی تفاوت وجود دارد. در واقع رنگهای نمایشگرها که بر اساس سیستم RGB هستند تنوع بسیار بالاتری دارند و از سمت دیگر بسیاری از رنگهای ساختمانی از طریق چشم به صورت عادی قابل تشخیص نیستند. از سویی دیگر ختن رنگ ها به شیوه انسانی قطعا دارای خطا خواهد بود و ممکن است رنگ در پارتهای تولید مختلف دچار تغییر شود و حتی مواد اولیه و شرایط محیطی نیز بر این مورد تاثیر می گذارند. برای رها شدن از این مشکلات، سازمانهایی تخصصی مسئولیت این موضوع را به عهده گرفته اند و رنگسازی را به صورت هوشمند و از طریق دستگاه های مجهز به کیت های هوشمند کامپیوتری انجام می دهند. بنابراین بر اساس یک دفترچه رنگ مشخص و با استفاده از دستگاه های مخصوص ترکیب رنگ، در هر کجای دنیا که این امکانات وجود دارد می تواند رنگ های استاندارد و کدگذاری شده را تولید نموده و استفاده نمود. برای رنگهای پلی اورتان نیز در سطح بین المللی و در شرکتهای تخصصی و بزرگ از دفترچه های رنگ استاندارد استفاده می شود. یونیکالر نیز از دفترچه متعلق به RAL آلمان استفاده می نماید که نزدیک به 200 رنگ استاندارد در آن وجود دارد.

با استفاده از این دفترچه، تنها خطای موجود، نوع متریال مورد استفاده در تولید خواهد بود که ممکن است 5 تا 10 درصد با رنگ آمده در دفترچه رنگها اختلاف ایجاد نماید. پرسنل با تجربه و کاربلد یونیکالر این اختلاف رنگ را هم به حد 3 درصد و در مواردی به حد صفر رسانده اند.

امروزه کابینت های پلی اورتان در رنگ های طوسی یا خاکستری و سفید یا آبی با تنالیته های مختلف در بازار ایران طرفداران زیادی دارد.

اشکال مهم

همه رنگها در رنگ سفید دارای اشکال هستند و رنگ کابینت پلی اورتان نیز از این قاعده مستثنی نیست. در واقع رنگهای سفید از هر نوع صنعتی یا ساختمانی ممکن است به مرور زمان و در اثر تابش نور خورشید دچار تغییر رنگ بسیار جزئی شوند. اگر مجموعه ای این موضوع را نپذیرفت، مطمئناُ اطلاعات کافی درباره رنگهای پلی اورتان ندارد. با این حال این اتفاق ممکن است بسیار کند و به مرور زمان رخ دهد و چشم دچار عدم تشخیص شود و حتی ممکن است در مواردی اصلا چنین تغییر رنگی اتفاق نیفتد. با این حال موظف هستیم تا در این نوشته به این موضوع اشاره کنیم تا نسبت به آن آگاه شوید. البته این موضوع را هم باید بیان کنیم که رنگهای پلی اورتان بر خلاف رنگهای هم خانواده خود دارای موارد آنتی یووی یا ضد uv در ترکیب خود هستند و در مقایسه با رنگهای دیگر دارای مقاومت بالاتری در مقابل تغییر رنگ در اثر تابش آفتاب هستند.

کابینت پلی اورتان کابینت رنگی کابینت سفید طوسی کابینت آبی

مقاله ای برای توضیح کاملتر این نوشته منتشر شده است که توصیه می کنیم آنرا هم از اینجا مطالعه نمایید.

نحوه استفاده از رنگ پلی اورتان برای تولید کابینت پلی اورتان

قبل از هر چیزی در تولید کابینت پلی اورتان لازم است تا به این نکته توجه کنید که زیرسازی یک عامل مهم و کلیدی است. در واقع هر مقدار که به زیر کار توجه شود، خروجی نهایی بهتر خواهد بود.

برای زیرسازی از آستری ها و بتونه کاری استفاده می شود که عموما دارای جنس های دارای انطباق با رنگ پلی اورتان می باشد. تطابق زیر کار با روی کار تا حدی مهم است که عدم توجه به آن ممکن است باعث خرابی رنگ نهایی یا اصطلاحا سوختن رنگ شود.

برای زیر کاری لازم است تا حداقل سه مرحله پاشش و پرداخت انجام گیرد. نکته مهم دیگر اینکه سطوح بزرگ دارای سختی زیادتری هستند و لازم است تا چند برابر انرژی مصرف کرد. تا اینجا مشخص است که چرا سفارشات تولید کابینت پلی اورتان زمانگیر است.

هر مرحله زیرسازی نیازمند صرف زمان و انرژی زیادی است تا با سمباده زنی و بررسی وضعیت به دست آمده بتوان وارد مراحل بعدی شد. سطح صیقلی و یکنواخت یک نیاز ضروری برای موفقیت است. در این مراحل سمباده زنی با وسواس زیاد انجام میگیرد و پاشش در محیط های ایزوله به خوبی انجام می شود. انتخاب شماره سمباده نیز بستگی به کیفیت و خروجی ورق ام دی اف و نوع پاشش در هر مرحله دارد. نمی توان گفت که استفاده از شماره خاصی یک قانون همیشگی است اما سمباده های شماره 200، 300، 600 و 1000 در بین متخصصان شماره های شناخته شده هستند.

بعد از زیر سازی مرحله پاشش رنگ اصلی یا رویه است. شاید در برخی از رنگها این کار فقط یک مرحله انجام شود و به تلاش زیادی نیازز نباشد اما در مورد پلی اورتان اینگونه نیست. رنگ های مختلف مورد استفاده از اختلاط رزین پایه و رنگدانه های مخصوص به دست می آید. هر مرحله پاشش نیاز به خشک شدن کامل و بررسی سطح کار دارد. حتی اگر در مرحله اول نتیجه مورد انتظار به دست بیاید، باز هم برای افزایش کیفیت و استقامت لازم است تا دوباره پاشش انجام گیرد. در مورد رنگ های تیره میزان پوشش دهی رنگ کاهش می یابد و به همین دلیل پاشش در چند مرحله تکرار می شود. اصلاح سطح در هر مرحله از پاشش کار ساده ای نیست. در واقع برای به دست آوردن کیفیت خوب و باورنکردنی پلی اورتان نیاز به تجربه و صرف هزینه های بالا برای به دست آوردن نتیجه مطلوب مورد انتظار است. به زبان ساده اگر بشنوید که کاری ندارد و رنگ پلی اورتان پاشیده می ود و ، دیگر کار تمام است، سخت در اشتباه هستید. گاهی ممکن است برای رفع نقص ها تمام فرآیندهای زیرسازی و پاشش مجددا انجام شود. با توجه به اتفاقاتی که توضیح داده شد و با در نظر گرفتن قیمت بالای رنگهای پلی اورتان می شود نتیجه گیری کرد که کابینت های رنگی پلی اورتان، نسبت به دیگر کابینت ها قیمت و کیفیت بسیار بالاتری دارند و کم توجهی به آنها یا ساده از کنار آنها گذشتن، یک کم لطفی بزرگ است. پلی اورتان یک محصول تکنیکی برای ام دی اف و تولید کابینت است.

اگر شما هم تجربه کار با این نوع رنگ ها را دارید برای ما درباره تجربیات خود بنویسید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.